Over Koningshof & de imkers

Op weg vanuit de stad naar Amelisweerd & Rhijnauwen fiets je misschien wel over de Koningsweg. Op nr. 135A kom je, als je goed kijkt, het kassencomplex van Koningshof tegen. Koningshof maakt zich sterk voor lokaal en duurzaam verbouwd voedsel. Op dit oude kassencomplex kun je een moestuintje huren, workshops en lezingen volgen en op zaterdag vers geoogste groente en fruit kopen. Er is ook een imkerij met sinds kort twee nieuwe imkers: Mark Koren en Anneleen Hulshof. Het houden van bijen hebben ze niet van een vreemde, want beiden hebben een vader én een opa die ook imker zijn. De honing is met de paplepel ingegoten!

Op school gaf Anneleen al spreekbeurten over bijen. ‘Ik ging als kind vaak met mijn vader mee. Die stond dan in zo’n wit imkerpak met een rookapparaat tussen al die ‘gevaarlijke’ bijen. Magisch vond ik het!’ Ook in de familie van Mark gaat de kennis van vader op zoon. ‘Met mijn vader kan ik urenlang praten over bijen, het is ons favoriete gespreksonderwerp.’

Wil je kennismaken met Mark en Anneleen? Kom op zaterdag 19 september naar Koningshof (Koningsweg 135A) en ontdek de magie van de imker!

Zaterdag 19 september

Tijd: 11:00 – 14:00 uur
Locatie: Koningsweg 135A

 

Foto & tekst: Oostkrant

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!