Natuurcoachfeestje

Inmiddels werk ik bijna een jaar als natuurcoach op Amelisweerd. Meteen toen ik begon heb ik me aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Natuur Coaches: NVNC. Om me professioneel te verbinden met andere coaches en zo samen te kunnen werken om natuurcoaching meer bekendheid te geven. Zijn in de natuur heeft zoveel positieve effecten op je welzijn en gelukkig ontdekken steeds meer mensen hoe waardevol dit is. Inmiddels zijn we met meer dan 100 natuurcoaches. Afgelopen zaterdag kwamen we samen in de Kaapse Bossen om het 1-jarig bestaan van de vereniging te vieren en de herfst te verwelkomen.

Wie zijn deze natuurcoaches?

Zo leuk om te zien hoe divers natuurcoaches zijn, ze zijn van alle leeftijden uit alle delen van het land, allemaal verbonden met de natuur. In een voorstelrondje werd niet gedeeld uit welke plaats je kwam of dat je wel of geen partner of kinderen hebt. Maar een persoonlijk detail aan de hand van iets wat je net in de natuur gevonden had. Zo vertelde de een dat een veertje haar eraan herinnerde dat ze meer zachtheid voor zichzelf mocht voelen. En een ander dat een groot stuk boomschors stond voor het voor zichzelf opkomen in een lastige situatie. Op deze manier voelde ik even echt contact met deze mensen, precies zoals ze zijn. En dat is een van de krachten van natuurcoaching, de natuur spiegelt wie je bent en in welke situatie je je bevind.

Forest Mind: rust in je gedachten

Het inspirerende van een dag samen zijn, is om zo kennis te maken met diverse methodes van natuurcoaching. Zo liet Laura Lundell ons kennis maken met Forest Mind, overgewaaid uit Finland. Het is een fijne mindfulness wandeling met diverse oefeningen. Zo staat ieder met zijn rug tegen een zelf uitgekozen boom. Het is bijzonder dat op het moment dat ik me echt durf over te geven aan het leunen, ik een diepe ontspanning ervaar. Door mijn handen op de barst van de boom te leggen voel ik ook de kracht en energie van deze boom, van de wortels tot ver boven de kruin. Dat maakt dat ik me verbonden voel met mezelf en de natuur om me heen, dat voelt goed!

Met je zintuigen je leven ervaren

De zintuigen zijn een belangrijke ingang bij natuurcoaching. Onze zintuigen vertellen ons precies hoe we ons voelen als we de tijd nemen om ze te ervaren. Zo laat Fenna Janssens ons kennismaken met de bewegingszin. Het waarnemen van je lichaam in relatie tot je omgeving. Zo voel ik het zonlicht op mijn gezicht, dat me warmte geeft. En de wind om me heen die me zachtjes vooruitduwt. Daarna ruiken we aan het bos. Daarbij vallen mij vooral de jonge groene blaadjes op die er ook nu zijn en heerlijk fris ruiken. Deze herinneren mij eraan dat ik mooie nieuwe plannen aan het maken ben en zin heb ermee aan de slag te gaan.

zomerkracht_glimlach

Een natuurcoachsessie op Amelisweerd

Mijn favoriete plek voor het geven van coachsessie is Amelisweerd. Ook in deze tijd van het jaar is het er prachtig. De herfst staat voor het loslaten van wat niet meer bij je past. Loop jij telkens vast en wil je je leven gaan leven zoals het echt bij je past? Ben je nieuwsgierig naar natuurcoaching? Het is laagdrempelig, de coaching gaat in een rustig tempo, passend bij wie jij bent.

nu Gratis kennismaken

In een half uurtje gaan we mindful wandelen, waarbij jouw zintuigen jouw eigen verhaal vertellen. Daarnaast doen we een kleine oefening waarbij de natuur je spiegelt en je een inzicht geeft over mogelijkheden in jouw persoonlijke ontwikkeling. We wandelen vanaf de 1e ingang van de Koningsweg.

Reageren op deze blog kan of app op 06-55076717

Voel je welkom! Groet Irma

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!