Hoe de natuur na stilstand weer tot bloei komt, net als jij

Wat is het prachtig op dit moment op Amelisweerd! Langzaam verschijnt overal het frisse groen en komt de natuur weer in beweging. Het blijft bijzonder dat we het in de natuur heel vanzelfsprekend vinden dat na de stilstand van de winter, alles in de lente weer uitloopt. Bomen en struiken waar geen leven meer in leek te zitten, laten nu het tegendeel zien. Ze lopen prachtig uit, eerst nog dichte knoppen, totdat ze openbarsten en hun groene blaadjes en geurende bloesems laten zien.

Vertrouwen op deze beweging

Hoe kan het dat we wel vertrouwen op deze ontwikkeling in de natuur, maar niet bij onszelf? Zelf denken we dat we altijd moeten bloeien, altijd op ons best en mooist moeten zijn. En willen we niks weten van uitbloeien of stilstaan.

Gedwongen tot stilstand

Maar we komen niet zomaar tot stilstand, vaak is er iets gebeurd. Waardoor er een drastische verandering is in ons leven. Zo kan het zijn dat we iets verliezen: een baan, onze gezondheid of een dierbare. Soms zijn we gewoon zo overprikkeld dat we burn-out raken. Of we zorgen zo intens voor een ander, dat we onszelf uit het oog verliezen. Ons lichaam roept ons een halt toe, we worden gedwongen om stil te staan. Simpelweg omdat het niet meer lukt om vooruit te bewegen.

Angstig en ongeduldig

Vaak worden we ook angstig als we stilstaan, want hoelang zal dit duren? Zal dit weer voorbij gaan en hoe komen we er dan weer uit. We willen zo snel mogelijk weer opkrabbelen, om vooral weer op volle kracht vooruit te kunnen gaan. Daarbij zijn wij vaak niet alleen zelf heel ongeduldig, maar doet onze omgeving er ook nog eens een schepje bovenop. Er wordt verwacht dat we zo snel mogelijk weer de ‘oude’ zijn. Zo wordt stilstaan iets wat lastig te accepteren is, en heel ongemakkelijk voelt.

stilstaan amelisweerd

 

Alles op zijn tijd

Maar wat als er in deze stilstand een uitnodiging ligt? Om tot rust te komen. Zodat we de kans krijgen om oude ervaringen te verwerken en nieuwe op te doen. Om nieuwe inzichten te ontvangen, en misschien wel een verandering in te zetten die we eigenlijk al een tijdje verlangen.

Mijn eigen ervaring met stilstaan

Afgelopen weken dacht ook ik dat ik stilstond. Door de intense zorg voor mijn vader had ik geen tijd of ruimte meer voor mijzelf. Waardoor ik dacht dat ik van alles miste uit mijn eigen leven. Totdat ik op mijn dagelijkse wandeling uit mijn hoofd, en van mijn gedachten loskwam. En de schoonheid van de lente zag, die mij hart vulde en ik ineens besefte:

Door stil te staan was er niets wat ik miste, maar kreeg ik juist het meest waardevolle wat er is, een innig contact met de persoon die me heel lief is.

Door dit inzicht kon ik de situatie zoveel makkelijker accepteren en kwam er een enorme rust. Waardoor ik met volle aandacht bij mijn vader kon zijn. Nu is ook daar de rust weer gekeerd, en kan ik mijn ervaring delen met jou.

stilstaan amelisweerd

 

De kracht ligt in jouzelf

Waardoor ben jij stilgevallen? Vaak loop je weg van de situatie, omdat je bang bent voor de onaangename gevoelens. En heb je angst dat je de situatie niet aan kan, of zelfs de controle zal verliezen en dan nog verder van huis bent. Toch ligt de kracht in jouzelf om er weer uit te komen.

 

Een zachte beweging kan genoeg zijn

Het is alsof we denken, dat we alleen met grote kracht weer in beweging zullen komen. Maar het tegendeel is waar! Er mag juist heel veel zachtheid, aandacht en liefde in de beweging zitten en het mag klein zijn.

Hoe de natuur je coacht

Daarbij is de natuur een geweldig geduldige coach, die je alle tijd en ruimte geeft om in je eigen tempo inzichten te krijgen, waarmee je jezelf vanuit stilstand weer in beweging krijgt. Door om je heen te kijken, te luisteren en te voelen, juist nu de natuur weer zo tot leven komt, kan jij geraakt worden. Wat jou het zetje geeft om ook weer tot bloei te komen. En mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken, dat ben ik er voor jou!

Actie: 2x 1 Gratis Natuurcoach Sessie

Omdat ik net zelf ook weer zo’n mooi inzicht heb gekregen en ik jou dat ook gun, geef ik aan 2 lezers die reageren op deze blog een gratis natuurcoach sessie van 45 minuten op Amelisweerd. Dus laat me weten waarom jij stilstaat en deze sessie verdient, zodat jij weer in beweging kan komen. Voor 30 april laat ik je weten of ik met jou op pad ga!

Je mag me ook een appje sturen: 06 55076717

Voel je welkom! Groet Irma

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!