Zondag 21 mei: Utrecht Marathon over de landgoederen
Komende zondag vindt de Utrecht Marathon plaats. Een deel van het parcours gaat over landgoed Rhijnauwen. Voor de bezoekers van de landgoederen kan dat een verrassing zijn, dus we hebben even wat info op een rijtje gezet.

Parcours Rhijnauwen
De Utrecht Marathon start op het Utrecht Science Park en gaat meteen richting landgoederen.Via het Oxfordpad, de Zandlaan en het Vossegatsepad gaan de lopers om Fort bij Rijnauwen heen, om vervolgens via de Strick van Linschotenlaan en Rhijnauwenselaan onder het poortgebouw van landhuis Rhijnauwen (Stayokay) door op de Provinciale Weg (N411) van Bunnik maar Utrecht uit te komen. Via deze weg wordt er verder gelopen tot aan de overweg bij de trambaan, daar slaan de lopers linksaf en gaan via het Maarschalkerwerdpad richting Lunetten. Welke verkeersbeperkende maatregelen van kracht zijn, lees hier meer: Utrecht marathon bewonersinformatie

Hier vind je de route: parcours Utrecht Marathon 2023
De marathon gaat twee keer over het landgoed, want het parcours wordt twee keer gelopen. Het parcours van de halve marathon gaat overigens ook over het landgoed, maar dan maar 1x. 3x kans dus om de Utrecht Marathon voorbij te zien komen!

Handig om te weten, want misschien vind je het leuk om langs het parcours te gaan kijken en de lopers aan te moedigen of misschien heb je wat aan deze info als het parcours je geplande wandel- of fietsrondje doorkruist of als je je afvraagt wat er zondag aan de hand is.

Het lijkt er trouwens op dat je je nog in kunt schrijven, dus: schrijf je in en doe mee!

Afbeeldingen: Utrecht Marathon

Parcours Marathon Utrecht 2023

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!