In het kader van de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis gaan we samen met vleermuisdeskundige Marco Snijder op zoek naar deze wat mysterieuze dieren met behulp van een vleermuisdetector. Voorafgaand aan deze excursie geeft Marco een korte presentatie in de Veldkeuken over het leven van vleermuizen.

Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Voor onze menselijke oren zijn deze geluiden vaak onhoorbaar. Met behulp van een zogeheten batdetector worden de vleermuisgeluiden omgezet naar voor ons hoorbare geluiden.

Op de landgoederen zijn tot nu toe negen vleermuissoorten ontdekt. Iedere vleermuissoort maakt een eigen typerend geluid. Hoe klinkt dat eigenlijk? Waar en waarin broeden ze eigenlijk? En waarom zien die nestkasten er zo anders uit dan de bekende vogelkasten? En hoe ziet de ideale leefomgeving voor een vleermuis eruit? Op dit soort vragen zullen we deze avonden een antwoord krijgen, en uiteraard hopen we dat we diverse vleermuissoorten gaan zien danwel horen.

Aanmelden: helaas is deze sessie volgeboekt!
De maximale groepsgrootte is 12 personen en vol = vol.
Je kunt wel je gegevens achterlaten om te laten weten dat je een volgende keer interesse hebt: info@vriendenvanamelisweerd.nl

Speciaal voor deze excursies hebben we van de boswachters toestemming om na zonsondergang op de paden aanwezig te zijn. Doorgaans is dit namelijk niet toegestaan!