5 tips om je dankbaar te voelen in de natuur

Stil staan bij dankbaar zijn
Elk jaar wordt op Amelisweerd & Rhijnauwen stil gestaan bij de dodenherdenking van 4 mei. En op 5 mei vieren we dankbaar de vrijheid! Dit is dan ook een mooi moment om even wat langer stil te staan bij dankbaarheid. Want waar ben jij nog meer dankbaar voor?

5 redenen om dankbaar te zijn
Als je dankbaarheid voelt, voel je je vol met positieve energie. En dat heeft fijne gevolgen!

  1. Je ervaart minder stress
  2. Je slaapt beter
  3. Is goed voor je relaties
  4. Versterkt je immuunsysteem
  5. Je ervaart meer geluk

Lastig om dankbaarheid te voelen
Als je veel stress en problemen ervaart in je leven kan het soms lastig zijn om je dankbaar te voelen. Als natuurcoach kom ik dat vaak tegen in sessies, gelukkig is er dan ook de natuur, om je te helpen oprecht dankbaarheid te ervaren vanuit je hart!

Mijn 5 tips om je dankbaar te voelen in de natuur

1. Wandelen zet je in beweging
Vastgeroeste ideeën kunnen zo losgelaten worden om ruimte te maken voor nieuwe inspiratie.

2. Natuur brengt je tot rust
Uit de hectiek van je dagelijks bestaan kan je even tot rust komen in de natuur. Hier is alles al aanwezig (ook jij) en hoef je even helemaal niets.

3. Natuur brengt je dichter bij je hart
Niet alles vanuit je hoofd beredeneren maar voelen vanuit je hart. Voel maar eens hoe de wind al je gedachten wegblaast en al het groen je hart vult met blijheid!

4. Jij bent helemaal goed zoals je bent
Alles mag zijn in de natuur, precies zoals het is. Perfectie bestaat niet. De boom met afgebroken takken en knoestige stam is net zo waardevol als de boom met gladde stam en frisse blaadjes.

5. Natuur laat je voelen dat je niet alleen bent
De natuur leeft! Alle bomen, planten en dieren om je heen leven. Alles heeft zijn eigen cyclus van leven, een lente, zomer, herfst en winter. Van opbloeien tot weer afsterven. Ook jij bent natuur, jij bent er een onderdeel van. Als je deze verbinding kan voelen, weet je dat je nooit alleen bent.

Geniet van alles waar je dankbaar voor bent!
Dat is mijn laatste tip, vergeet niet te genieten! Onthaasten en verstillen kunnen je daarbij goed helpen. Trek er lekker op uit de natuur in, Amelisweerd bied je veel afwisseling. Dus neem je tijd en bedenk waar jij dankbaar voor bent. Als je hulp nodig hebt, ben ik er voor jou! Informeer gerust naar een op jouw afgestemde sessie over dankbaarheid.

Voel je welkom!
Groet Irma

dankbaar vrijheid
dankbaar dankbaar

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!