In de blog Galanthomania heb je al wat kunnen lezen over de herkomst en de geschiedenis van de stinzenplanten op Amelisweerd & Rhijnauwen. Hier vertellen we je graag wat meer over de verschillende soorten en de periodes wanneer ze bloeien.

Vroegbloeiers
Het bijzondere van stinzenplanten is natuurlijk dat ze al zo vroeg in het voorjaar bloeien. De eerste sneeuwklokjes steken hun kopjes al boven de grond terwijl de sneeuw nog ligt weg te smelten. Sneeuwklokjes en lenteklokjes zijn voorbeelden van extreme vroegbloeiers die in februari en maart te zien zijn. De bonte krokus, familie van de boerenkrokus, is ook zo’n vroegbloeier en bloeit zelfs door tot in april. Andere stinzenplanten die in maart volop tot bloei komen zijn de winterakoniet, de boerenkrokus, de wilde narcis en breed longkruid, dat zelfs tot in mei blijft bloeien.

Voorjaarsbloeiers
Na de echte vroegbloeiers in februari en maart komt in april een volgende groep stinzenplanten tot bloei. Je komt dan o.a. de bostulp en de hyacint tegen.
In mei en juni volgen dan de Italiaanse aronskelk en kraailook. Onderstaand een overzicht met de bloeiperiodes van een aantal op de landgoederen aanwezige stinzenplanten.

 

Stinzenplanten Amlisweerd Agenda

Tekeningen: Irms

Amelisweerd-Agenda-Irms-stinzenplantenDownload gratis het geïllustreerde infoblad over stinzenplanten!

Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button.
Je ontvangt dan een e-mail met een download-link waarmee je gratis het geïllustreerde infoblad over stinzenplanten op Amelisweerd & Rhijnauwen als pdf kunt downloaden.

Je kunt de gedownloade pdf ook uitprinten. Als je de pdf zonder marges uitprint, heb je een prachtig plaatje voor aan de muur!

Veel plezier op de landgoederen!

[lab_subscriber_download_form download_id=2]

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!