Zomers genieten op Amelisweerd & Rhijnauwen

Het kan niet op, ook komend weekend ziet er weer heel aardig uit met zomerse temperaturen. Een goed moment om erop uit te trekken en te genieten van het prachtige weer. Misschien ben je wel van plan om naar de landgoederen te gaan voor een wandeling, om een terrasje te pikken of om lekker aan het water te verpozen. Of heb je zin om met je kinderen op stap te gaan en wil je graag weten wat er te doen is.

We hebben een paar ideeën voor wat je kunt doen op de landgoederen op een rijtje gezet met daarbij een paar tips om het voor iedereen gezellig en veilig te houden.

 • Wandelen over de landgoederen: download de plattegrond van de landgoederen of een van de wandelroutes en vind je weg op Amelisweerd & Rhijnauwen. Bijvoorbeeld met de Monumentenroute dit dit weekand van Open Monumentendag langs d emonumenten op d elandgoederen voert.
 • Bezoek de Open dag van Het Vogelnest en draag bij aan de crowdfunding.
 • Breng een bezoek aan de tentoonstelling My Home, My Castle. 250 jaar Oud-Amelisweerd in het weer geopende Pop-up Museum oud Amelisweerd. Tickets zijn weer gewoon te koop in de museumwinkel in het koetshuis.
 • Kanoën over de`Kromme Rijn: reserveer een kano bij kanoverhuur de Rijnstroom, wees er wel op tijd bij, want kanoën is op dit moment erg populair!
 • De laatste tijd ook erg populair: suppen op de Kromme Rijn! Via de Sup Sup Club Utrecht kun je training en supboard regelen.
 • Vind een rustig plekje op een van de speelweides. Je vind er twee langs het water en een grote op Rhijnauwen, zie ook de plattegrond.
 • Barbecueën: hoewel barbecueën wel is toegestaan, kun je wel afvragen of het wen slim idee om te gaan barbecueën. Andere mensen om je heen kunnen er last van hebben, met de droogte is het risico op brandgevaar groot en vaak lukt het mensen toch niet om het geproduceerde afval netjes af te voeren. Gedraag je dus verantwoordelijk, hou rekening met anderen en ruim je troep op.
 • Rommel opruimen na je bezoek aan Amelisweerd en Rhijauwen is sowieso een ‘dingetje’. De prullenbakken zijn vaak niet berekend op de grote hoeveelheden afval die de bezoekers soms achterlaten. Leuk als je een zak afval naast een prullenbak zet, maar helaas heeft de gemeente niet de capaciteit om elke avond het ritje langs de prullenbakken te maken. Het achtergebleven afval trekt natuurlijk dieren en ongedierte aan, en daar wordt het zeker niet frisser van. Zie je dus kans om je afval mee terug te nemen (je bent tenslotte ook met je spullen naar de landgoederen gekomen), dan houden we het met z’n allen een stuk schoner.
 • Het lijkt heel aantrekkelijk om een frisse duik te nemen in het water van de Kromme Rijn, maar misschien is het handig om te weten wat het risico voor je gezondheid is: Zwemmen in de Kromme Rijn.
 • Hou het voor iedereen leuk. Hoewel jij natuurlijk rechtstreeks de snelste route met je fietsje naar die leuke plek wilt rijden, is fietsen op Oud en Nieuw Amelisweerd niet toegestaan. Je stoort er de mensen mee die daar rustig lopen te wandelen. Op drukke dagen kun je er zeker van zijn dat de boswachters en de boa’s hierop controleren.
 • Hou op Oud en Nieuw Amelisweerd je hond aan de lijn. Loslopende honden vormen een gevaar voor het wild wat zich in het bos ophoudt. Ook hier geldt dat er door de boswachters en boa’s op gecontroleerd wordt.
 • Hou je nog steeds aan de 1,5 meter afstand regel. Geef elkaar dus de ruimte bij het passeren op de soms smalle bospaden. Hier vind je meer tips over wandelen in coronatijd.
Nieuw Amelisweerd

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!