Maak kennis met de Landgoed-beter-best-bode!
Na de Amelisweerd Agenda 2017 en deze website is er nu ook de Landgoed-beter-best-bode, een gratis informatief krantje waarin je allerlei informatie vindt over wat er op Amelisweerd & Rhijnauwen te beleven valt.

In de blog ‘Het verhaal achter de Amelisweerd Agenda’ heb je kunnen lezen hoe het idee voor de Amelisweerd Agenda 2017 geboren én uitgewerkt werd en hoe het vervolgens van een gedrukte agenda tot een informatieve website kwam.

Nu de website bijna een half jaar in de lucht is en de ideeën voor een agenda voor 2018 vorm beginnen te krijgen, leek het me leuk om nog meer mensen kennis te laten maken met de website en de activiteiten die er op de landgoederen te doen zijn. En dat is dit gratis krantje geworden, dat je op verschillende plekken op de landgoederen mee kunt nemen!

Natuurlijk met aandacht voor de tentoonstelling TIER die nu in MOA te zien is, maar ook voor een paar van de misschien minder bekende ondernemers op de landgoederen, zoals biologische tuinderij De Volle Grond en ademcoach Marieke Koesveld van Hollandse Indianen. Marieke schreef ook het gastblog van twee weken geleden Ademcoaching op Amelisweerd. Daarin vertelt Marieke wat goed ademen voor je kan doen.

Kleurplaat
Verder vind je in het krantje een gesprekje met een van de bezoekers van de landgoederen, die ons vertelt wat zij het mooiste plekje vindt op Amelisweerd & Rhijnauwen. En voor de jonge garde staat er een kleurplaat in het krantje. Wie de kleurplaat, die ook via deze website te downloaden is, mooi inkleurt en instuurt, maakt kans op een leuk prijsje! Kijk bij kleurplaat. De mooiste kleurplaten krijgen natuurlijk een plekje op de website!

Fête de la Nature
Op 21 mei werd tijdens het Fête de la Nature op Het Vogelnest het krantje geïntroduceerd. Het Fête de la Nature was meteen en goede gelegenheid om een aantal liefhebbers van Amelisweerd & Rhijnauwen te spreken. Zo sprak ik met Jos Kloppenborg en Olivier Beens van de Vrienden van Amelisweerd, die zich hard maken voor instandhouding van de landgoederen. Jos heeft, als vriend van het eerste uur, enorm veel kennis over o.a. de historie van de landgoederen. Meer dan genoeg om af en toe eens over te schrijven, en dat gaat, zoals het er nu naar uitziet, binnenkort gebeuren in een gastblog op deze website.
Het boek van de begin dit jaar overleden Bea Groen kwam natuurlijk ook ter sprake. Deze complete gids over Amelisweerd & Rhijnauwen is nu verkrijgbaar via deze website, de opbrengst komt ten goede aan De Vrienden van Amelisweerd: Boek Bea Groen.

Op stap met een wandelcoach
Een leuke nieuwe kennismaking was die met Hilde Backus Leonie Kroes, die samen met een aantal andere wandelcoaches een kraampje hadden. De landgoederen zijn natuurlijk een ideale plek om al wandelend een gesprek te voeren. De wandelcoaches waren de hele dag op stap, want mensen hadden zich via een voorinschrijving aan kunnen melden voor een ‘testloopje’. Op die manier konden mensen ervaren hoe wandelcoaching werkt.
De verschillende wandelcoaches hebben het wandelend coachen als gemeenschappelijke deler, maar hebben ook allemaal hun eigen specialiteit, dus je kan gewoon kijken waar jij behoefte aan hebt en de coach kiezen die bij je past. Binnenkort dus meer op deze website over de wandelcoaches!
Wil je nu al meer weten, kijk dan vast eens bij Hilde Backus www.wandelcoach.nl of Leonie Kroes www.andantecoaching.nl.

Foto: de wandelcoaches op het Fête de la Nature. Facebook/Wandelcoach.nl

Vrijwilligers op de landgoederen
Verder ook gesproken met Barbe Messing en Marcel Clewits die de organisatie van het jaarlijkse Fête de la Nature op zich genomen hebben. Barbe zet zich daarnaast als actief bestuurslid ook in voor Het Vogelnest als natuurspeelplek voor basisscholen. Het Vogelnest draait geheel op vrijwilligers en voorziet in een behoefte bij de basisscholen in Utrecht om er in de natuur op uit te trekken. Maar bij het in stand houden van zo’n plek als Het Vogelnest komt veel kijken. Op z’n tijd kan daar best een helpende hand bij gebruikt worden. Ook daarover vind je in het krantje een artikel: hoe veel van wat je op de landgoederen ziet mogelijk gemaakt wordt door de inzet van vrijwilligers. En aan nieuwe vrijwilligers blijft eigenlijk voortdurend behoefte…

Tot slot
Zelf had ik dus ook een heerlijk dagje op het terrein van Het Vogelnest, waar tussen het hoog opschietende gras en de gele bloemen kinderen lekker ouderwets liepen te banjeren. Leuke ontmoetingen en gesprekken onder de stralende zon en aan het einde van de dag nog even de handen uit de mouwen bij het opruimen.
Onder de bezoekers bevonden zich trouwens verschillende zestigers die zich hun bezoek aan Het Vogelnest in hun jeugd nog konden herinneren. Bijzonder dat deze plek ook nu nog altijd deze waardes van ontspanning en genieten van de natuur behouden heeft. Zo is ook Het Vogelnest een van de vele magische plekken waar de landgoederen zo rijk aan zijn.

Distributiepunten
Het krantje is op diverse plekken op én in de buurt van de landgoederen te vinden. Zie je het niet meteen liggen, vraag er dan naar op de volgende plekken:

  • Boerderij De Zonnewijzer
  • Stayokay Café
  • De Veldkeuken
  • MOA museumwinkel
  • Vroeg
  • Eko Vers Lunetten
Boerderij De Zonnewijzer
Stayokay Café
De Veldkeuken
MOA museumwinkel
Vroeg
Eko Vers Lunetten

 

Downloadable versie of opsturen

Hoef je niet per sé het papieren krantje te hebben, dan kun je het krantje ook als pdf downloaden. Vul hieronder je naam en je e-mailadres in en klik op de button.
Je ontvangt dan een e-mail met een download-link waarmee je gratis de Landgoed-beter-best-bode als pdf kunt downloaden.

[lab_subscriber_download_form download_id=5]

 

En wil je wel een krantje, maar kom je niet op de landgoederen, dan kun je via het contactformulier een exemplaar aanvragen*.
Laat je gegevens achter en ontvang informatie over hoe je het krantje thuisgestuurd kan krijgen.

*Verzendkosten € 1,00.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!